Accu, dit is chemisch afval, af te geven op zaterdagochtend aan Henk bij het chemohok tussen 12.00 en 13.00 uur

Afval, dit is te verdelen in tuinafval (groen afval), huishoudelijk afval (huisvuil), chemisch afval, grof vuil en oud ijzer.

Afwasmiddel: gebruik een biologisch afwasmiddel. Het afvalwater stroomt in een stapelput en komt daarna in het oppervlaktewater. Een afwasmiddel met chemische componenten werkt vervuilend. Een voorbeeld van een biologisch afwasmiddel is Ecover.

Ambulance: moet over de hoofdpaden kunnen rijden. De paden moeten door de tuinders zelf op breedte en hoogte gehouden worden. Schade, veroorzaakt door takken e.d. wordt aan de tuinvereniging doorberekend.

Auto’s gelieve dicht naast elkaar en parallel te parkeren, zodat iedereen zijn auto op de parkeerplaats kwijt kan.

BBQ: is toegestaan. Tip: zet voor de veiligheid altijd een emmer met water klaar.

Bouwcommissie: is verantwoordelijk voor de bouwsels op het complex. Daar moet men ook een vergunning aanvragen voor nieuw te bouwen huisjes, schuurtjes, kassen, pergola’s e.d.

Brandweer: moet over de hoofdpaden kunnen rijden. De paden moeten door de tuinders zelf op breedte en hoogte gehouden worden. Schade, veroorzaakt door takken e.d. wordt aan de tuinvereniging doorberekend

Broedseizoen: duurt van 15 maart tot en met 15 juli. In deze periode mag er geen gras langs de sloten worden gemaaid (eendennesten), bomen gesnoeid en er mogen geen takken worden gekraakt i.v.m. vogelnesten.

Chemisch afval kan elke zaterdag van 12.00 tot 13.00 worden afgegeven bij het chemiehok naast het werkhok van de tuincommissie.

Chemische bestrijdingsmiddelen mogen niet worden gebruikt .

Composteren  van tuinafval. Alle plantenresten behalve takken van 1 cm dikte en meer kunnen op de composthoop, houtige delen klein knippen. Ook ongekookte etensresten en eierschalen kunnen op de composthoop. (www.milieucentraal.nl)

Cursussen, zoals bosmaaien en motorzagen, kunnen voor geïnteresseerden worden gevolgd via het Noord-Hollands Landschap. (www.landschapnoordholland.nl of info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tuin 36)

© 2019 Tuinpark Rust & Vreugd, website door GHMjr. geoffrey@tuinpark-rustenvreugd.nl

Er wordt gebruik gemaakt van functionele cookies voor de website, geen volgcookies dus.